Gode erfaringer:
Inden du nedenfor kan læse mere om akupunkturens historie og selve behandlingen, nævner jeg hurtigt et par behandlingsområder, jeg har gode erfaringer med:
- musearm
- tennisalbue
- frosssen skulder
- menstruationssmerter og ubalance
- træt og energimangel
Ring (23 96 62 62) og book en tid til akupunktur, hvis du har brug for hjælp til dette.
Akupunkturens historie:
Akupunkturens historie går mere end 4000 år tilbage. Der er i Kina fundet sikre tegn på, at man kendte akupunkturpunkterne 2000 år før vores tidsregning. Akupunkturen har gennem tusinde år vist flotte resultater ved en lang række sygdomme, men ankerkendtes for alvor i Vesten i 1979, idet WHO – VerdensSundhedsOrganisationen – erklærede akupunktur velegnet til at blive afprøvet i forhold til en lang række specifikke lidelser.
Akupunkturens filosofiske lære baseres på vekselspillet mellem to modsatte principper, YIN og YANG, der styrer mennesket. Så længe de to faktorer er i balance, er mennesket sundt og rask.
Hvornår er akupunktur velegnet?
WHO har udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunkturen er velegnet. Heraf kan blandt andet nævnes:
Alle former for smerte
Gigtsygdomme i led og muskler
Hovedpine/migræne
Rygsmerter
Frossen skulder
Tennisalbue / musearm
Menstruationsproblemer
Mave- /tarmlidelser
Bihulebetændelse
Eksem
Immunsygdomme
Hormonelle forstyrrelser
Diagnose:
Første gang du kommer hos mig på klinikken, bruger jeg god tid til at kende og forstå din sygdomshistorie eller ubalancemønster, og jeg vil herunder stille spørgsmål til, hvordan det er opstået, hvor længe det har varet, hvilke symptomer der er, og hvad for forværrer og/eller bedre din tilstand. Det er vigtigt for mig ikke kun at behandle dine symptomer, men at hjælpe din krop til at skabe den nødvendige indre balance og dermed hele sig selv.
Behandling:
På baggrund af min diagnose vælger jeg et antal akupunkturpunkter, typisk mellem 4 og 9 punkter. For børn er det færre, ofte mellem 2 – 4 punkter. Punkterne ligger placeret på kroppens meridianbaner, og en meridianbane er en slags forbindelsesled mellem punktet og det organ, det påvirker. Når nålen isættes, stimuleres og frigøres punktets QI (energi) og dermed påvirkes energien også i den tilhørende meridian og det tilhørende organ.
Jeg bruger alene tynde sterile engangsnåle.
Behandlingen er uden bivirkninger, men det kan forekommer reaktioner i kroppen, mens nålene sidder i – f.eks. kløe, prikken snurren eller varme. Efterfølgende kan du evt. opleve en behagelig træthed / afslappethed eller måske fornyet energi. Det er vigtigt, at du husker at drikke vand efter behandlingen.
Tilskud og forsikring:
Mange sundhedsforsikringer giver tilskud til behandling med akupunktur hos en RAB registreret behandler. Husk at checke din forsikring næste gang du overvejer at søge behandling – måske for gener fra en musearm eller en skulder, der gør ondt.
Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til akupunktur, hvis der foreligger en lægelig stillet diagnose, og du vælger en RAB registreret akupunktør, der kan indberette elektronisk. Jeg er godkendt hos “danmark” og opfylder deres krav.
Sikkerhed:
Jeg er medlem af Praktiserende Akupunktører (PA) – www.aku-net.dk – og det er din sikkerhed for,:
– jeg er RAB godkendt (registreret alternativ behandler)
– jeg er veluddannet i akupunktur og TCM
– jeg kan førstehjælp
– jeg løbende efteruddanner mig
– jeg har en patientansvarsforsikring